Stadion Feyenoord ‘De Kuip’

Stadion Feijenoord, waar tevens voetbalclub Feyenoord als thuisbasis speelt, wordt door veel mensen gezien als het mooiste voetbalstadion van Nederland.

Wedden op Feyenoord

Sportwedden op Feyenoord: hier moet je op letten

Het maken van een sportweddenschap is de laatste paar jaren ontzettend in populariteit gegroeid. Met name voetbal is hierbij een populaire sport. Grote kans dus dat jij ook wel interesse hebt om zo’n weddenschap af te sluiten. Maar waar moet je nou allemaal op letten? En wat is eigenlijk de bedoeling van zo’n weddenschap?

Sportweddenschappen in het kort uitgelegd

Het principe van een sportweddenschap en wedden op Feyenoord is eigenlijk vrij simpel. Een platform biedt je meerdere sporten, wedstrijden en teams aan waar jij een keuze uit kunt maken. Stel dat Feyenoord komend weekend tegen Ajax moet spelen. Van deze wedstrijd kun jij dan allerlei gebeurtenissen voorspellen. Dit gaat verder dan alleen de einduitslag. Zo kun je ook de stand met rust voorspellen, het aantal kaarten dat wordt uitgedeeld of het aantal corners dat genomen gaat worden. Dit kun je doen voordat de wedstrijd begint, dan heet het pre-match wedden. Een andere manier van inzetten, live weddenschappen, wordt steeds vaker gebruikt. Dan kun je gedurende de wedstrijd voorspellen wie het eerstvolgende doelpunt gaat maken, of binnen hoeveel minuten de eerstvolgende goal gescoord wordt. Als je voorspelling uitgekomen is, win je een vooraf bepaalde verhoging van je inzet. Deze verhoging wordt omschreven als de odds, notering of winst.

Het kiezen van een goede bookmaker

Je plaatst je voorspellingen bij een bookmaker of een wedkantoor. Tegenwoordig vind je deze vaak online terug. Deze bookmaker biedt een platform aan waarop jij de voorspellingen kunt plaatsen. Elke bookmaker probeert uniek te zijn door zijn eigen spelopties en soorten weddenschappen aan te bieden. Ook de noteringen die je kunt winnen verschillen per bookmaker. Het is dus belangrijk van tevoren goed te kijken naar welke bookmaker je kiest. Hiervoor hebben we een paar snelle tips.

  1. Veiligheid en betrouwbaarheid

Je gaat weddenschappen plaatsen met echt geld, dus dan wil je zeker weten dat alles goed gaat. Zo voorkom je dat je geld verliest, of je winsten nooit krijgt uitgekeerd. Een veilige en betrouwbare bookmaker onderscheidt zich vaak doordat ze bepaalde licenties, voorwaarden en certificaten behaald hebben. Controleer ook de reviews van andere spelers. Onthoud bij het kiezen van een bookmaker altijd een ding: als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat ook vaak zo.

  1. Het aanbod van wedstrijden

Niets is zo jammer als een volledig account aanmaken op een website en er dan achter komen dat je niet eens op Feyenoord in kunt zetten! Controleer vooraf dus ook altijd even het aanbod van de website. Bij de meeste sites zul je echter wel goed zitten: voetbal is een populaire sport en Nederland is daarbij een redelijk vooraanstaand land. De kans dat je Feyenoord weddenschappen kunt afsluiten, is dus best groot

  1. Quoteringen en welkomstbonussen

Uiteindelijk wil iedereen een beetje winst maken op de afgesloten weddenschappen. daarvoor zijn de quoteringen ontzettend belangrijk. Hoe hoger de quoteringen, hoe hoger je winsten kunnen worden. De meeste noteringen verschillen per sport, wedstrijd of competitie, maar over het algemeen is wel een duidelijke lijn terug te vinden op het platform zelf. Sommige sites staan bekend om hogere noteringen dan andere sites.

Ook de welkomstbonus kan per website verschillen. De meest voorkomende bonus is een verdubbeling van je eerste gestorte saldo. Stort je dus 50 euro speeltegoed, krijg je er gratis 50 euro bij. De voorwaarden hiervoor verschillen vaak enorm, of er wordt nog een heel andere bonus uitgekeerd.

Ook hierbij geldt: check van tevoren de noteringen en bonussen. Constant weddenschappen winnen en maar weinig winnen is niet leuk, dus zoek bij voorkeur een bookmaker met de meest gunstige odds. Dat maakt het voorspellen namelijk een stuk leuker.

Inzetten en wedden op Feyenoord in een competitie

Bij elke competitie is het vooraf de vraag: “Welke club gaat er deze keer winnen?” Dit kun je voorspellen bij vele bookmakers. Hierbij geldt eigenlijk altijd dat hoe eerder je een voorspelling plaatst, hoe hoger de quoteringen kunnen zijn. Sneller inzetten betekent namelijk een hoger risico, doordat er nog weinig informatie bekend is. Niemand weet hoe de spelers presteren en wat de uitslagen van elke club zijn. Het hogere risico door meer onzekerheid kan dus wel hogere winsten opleveren. Wil je sowieso inzetten op Feyenoord als kampioen van bijvoorbeeld de Eredivisie, is het slim dit zo snel mogelijk te doen.

Niet alleen spelers voorspellen de winkansen van een club als Feyenoord. Ook de bookmaker zelf voorspelt de kansen van elke club. Dit vertaalt zich ook in de quoteringen. Inzetten op een club met een lagere winkans levert een hogere quotering op. Dit gold bijvoorbeeld voor Feyenoord in de Eredivisie van 2020 / 2021. Van tevoren was bekend dat andere clubs zoals Ajax en PSV met veelbelovende transferspelers aan zouden komen, waarmee hun kans op overwinning flink toenam. De voorspelling dat Feyenoord toch de Eredivisie zou winnen, was daarom meer waard dan de voorspelling dat Ajax of PSV zou winnen.

Inzetten op Feyenoord tijdens de Klassieker

Een van de meest besproken voetbalwedstrijden van het jaar is binnen Nederland in elk geval de Klassieker. Hierbij spelen aartsrivalen Ajax en Feyenoord tegen elkaar. Voor fans is dit altijd een waar spektakel om te kijken: beide clubs zijn erop gebrand om te winnen. Er vallen vaak veel doelpunten tijdens Klassiekers. Ook worden er vaak kaarten uitgedeeld, doordat spelers net iets té fanatiek worden. Om deze reden is de Klassieker ook voor sportweddenschappen altijd enorm geliefd. Er gebeurt vaak zoveel tijdens een wedstrijd, dat je op veel verschillende dingen in kunt zetten. Je kunt ook je voordeel doen met eerdere Klassiekers. Zoals we al zeiden worden er veel meer kaarten uitgedeeld en meer doelpunten gescoord dan normaal gesproken het geval is. De Klassieker wordt al meer dan 100 jaar gespeeld. In al deze jaren zijn er maar 2 (ja, dat las je goed: 2) hele Klassiekers geweest zonder dat Ajax en Feyenoord allebei niet wisten te scoren. Zet bij een Klassieker dus altijd het aantal doelpunten dat gescoord gaat worden op minimaal 0.5, dan weet je vrijwel zeker dat je deze weddenschap gaat winnen.

Algemene tips voor inzetten

Je kunt natuurlijk een voorspelling plaatsen op je onderbuikgevoel, maar voor iedereen die het wat strategischer aan wil pakken zijn er een aantal handige tips. Zo kun je het beste van tevoren even controleren hoe een ploeg eerder heeft gespeeld. Worden de laatste wedstrijden meer gewonnen of verloren? En heeft Feyenoord in de afgelopen periode veel zware wedstrijden gespeeld, of zijn ze fris en goed uitgerust? Dit kan allemaal van invloed zijn op de uitslag van de wedstrijd die jij gaat voorspellen. Ook is het slim het laatste voetbalnieuws in het algemeen bij te houden. Door op de hoogte te zijn van tegenstanders, transfers, blessures en uitgedeelde rode of gele kaarten, kun je een nog betere voorspelling maken. Grote kans dat je dit als echte Feyenoord fan waarschijnlijk al deed; dan kun je dit op een nuttige manier inzetten!